PER QUÈ D'AQUESTES COLÒNIES?

El projecte educatiu de l’escola Ítaca contempla com a fonamental en l’educació dels nostres alumnes el ser competents en base als quatre pilars de l’informe Delors: aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a estar amb els altres i aprendre a ser.

Arribats a 6è. curs el nostre sistema educatiu dona per finalitzada una de les etapes escolars: la primària. També contempla una avaluació sobre les competències per veure/saber si s’ha assolit allò que es pretenia des de l’inici. D’alguna manera “llicenciem” uns nens i nenes. Se suposa que amb les eines necessàries per encarar una nova fase de la seva vida d’infants, de camí cap a l’adolescència.

L’escola també volem “avaluar” la competència dels nostres alumnes, acompanyant-los durant uns dies a viure: coneixent, fent, convivint i, en definitiva, sent.

És per això que s’organitzen aquestes colònies/convivències especials: durant 10 dies, del 2 de juny a l'11 de juny, estarem caminant entre Logroño i Burgos aprofitant la infraestructura del Camí de St. Jaume.

I en aquest temps preveiem...

CONÈIXER, FER, SER I CONVIURE.